Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowicie chrupiące, z pysznym nadzieniem bułeczki grahamki idealnie nadają się na śniadanie lub kolację.
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 303
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 70
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5079
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32671
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 348
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 242
Składniki
Z bułeczek ściąć wierzchy i wydrążyć środki /wydrążone środki pokruszyłam i wsypałam ptaszkom do karmnika/.
Szpinak opłukać na sicie i pokroić na mniejsze kawałki.
Obrać czosnek, a serek pokroić w kosteczkę, posypać suchą bazylią i majerankiem.
Szpinak przełożyć na patelnię, dodać troszeczkę oliwy i przesmażyć, dodając w trakcie przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie przełożyć do miseczki, dodać pokrojony serek, , delikatnie wymieszać . Dodać do smaku pieprz i sól.
Farszem napełnić bułeczki, na wierzch posypać słonecznik i ułożyć pokrojone w plasterki pomidorki. Piekarnik nagrzać do 180st.C i wstawić bułki w żaroodpornym naczyniu na ok.17-20 minut.
Zapieczone bułeczki wyjąć , położyć na sałacie i ewentualnie posypać startym parmezanem. Życzę SMACZNEGO!