Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i szybkie do przygotowania, pyszne przekąski zarówno na ciepło jak i zimno idealne na przyjęcie dla znajomych, do piwa, czy poprostu do zagryzania :P
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 79
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 79
Składniki
Kupne ciasto francuskie (mozna zrobić własne ale po co sobie zycie utrudniac:P) dzielimy wzdłuż na 2 częsci. Na każdej po kolei ukladamy: szynka, ser, posiekana cebula, czosnek i posiekany ogórek konserwowy. Tak gotowe ciasto zawijamy w roladkę, sklejamy po bokach i kroimy na ok 1 cm krążki. Na blachę kładziemy papier do pieczenia (ten w który było zawinięte ciasto francuskie) i wykladamy krazki. Wstawiamy do piekarnika na ok 20 minut i gotowe!! Są pyszne zarówno na zimno jak i ciepło i idealnie nadają się jako przekąska do piwa :) Polecam!