Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
muffinki w innym wydaniu, równie pysznym jak na słodko :-)
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1375
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 511
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1375
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 100
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 381
Składniki
Pomidory i salami drobno pokroić, ser zetrzeć.
Wymieszać w misce mąkę, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, paprykę i sól. Osobno mleko z jajkiem i oliwą energicznie wymieszać, dodać do mąki.
Do ciasta włożyć pomidory i salami. Wszystkie składniki wymieszać łyżką.
Włożyć ciasto do foremek na muffinki. Piec w temp. 200 stopni ok. 20 min., aż muffinki zaczną pękać na powierzchni i ładnie się zrumienią.
Podawać letnie lub wystudzone, smacznego :-)
Źródło - książka "Przekąski, kanapeczki, zimny bufet" Barbara Rias-Bucher, lekko przeze mnie zmodyfikowane