Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa wykwintna.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 52
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 265
Składniki
Mielone mięso przyprawić jak na kotlety, formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego albo ciut mniejsze i wrzucać na wrzątek. Podgotować chwilę, jeśli zajdzie potrzeba zebrać szumowiny, dorzucić kostkę rosołową, liść laurowy, pokrojone pieczarki, mieszankę warzywną.
. Posolić, popieprzyć, przykryć i gotować na małym ogniu aż warzywa będą miękkie.
Serki topione, szklankę przestudzonej zupy i śmietanę wymieszaną z mąką dokładnie zmiksować w malakserze a następnie wlać do garnka z zupą, wsypać koperek.
Doprawić do smaku, można wlać odrobinę sosu sojowego albo sypnąć wlać przyprawę do zup.
Podawać z grzankami albo z groszkiem ptysiowym.