Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo dobra mieszanka warzyw, która w połączeniu z wołowiną daję świetny efekt
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13073
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 446
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13073
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 98
Składniki
Mięso pokroić w cienkie plastry. Białko wymieszać ze skrobią kukurydzianą i 1 łyżka sosu sojowego. Zamarynować mięso.
Cebulę i czosnek obrać, cebulę pokroić w cienkie krążki. Paprykę chili oczyścić, umyć, drobno posiekać. Por pociąć w cienkie paski. Bakłażan pokroić w kostkę. Imbir drobno posiekać.
W woku rozgrzać olej, mieszając podsmażyć mięso na dużym ogniu. Wyjąć i odłożyć na bok.
Rozgrzać trochę oleju, podsmażyć bakłażana, cebulę, imbir oraz resztę warzyw, dodać wyciśnięty czosnek. Wszystko smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając. Wlać sos i dokładnie wymieszać. Podawać z ryżem.