Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała nalewka na zimne dni. Polecam ten przepis .
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 109
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 70
Składniki
Wykonanie: Wiśnie opłukać i wydrylować. Następnie zasypać cukrem i odstawić na kilka godzin. Gdy puszczą sok zalać rumem, przelać do dużego słoja, zakręcić i odstawić na trzy tygodnie. Mieszać codziennie delikatnie drewnianą łyżką do rozpuszczenia się cukru. Następnie przełożyć do małych słoików, zakręcić i odstawić w ciemne miejsce na kilka miesięcy.