Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zielone szpinakowe szaleństwo
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 820
Polecam.
Odsłon: 1043
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 123
Składniki
Na maśle zeszklić poszatkowaną cebulę, dodać rozmrożony i osączony szpinak- całość przesmażyć aby odparować wodę, doprawić i ewentualnie zagęścić mąką (zasmażka). Do zimnego farszu dodać pomidory i fetę ( pokrojone w kawałki wielkości grochu). Wymieszać i farsz gotowy.
Na połówkę kromki położyć porcję zimnego farszu , złożyć kromę i zapanierować w roztrzepanym jajku doprawionym solą. Smażyć na złoty kolor z obu stron ( uwaga - smażąc pierwszą stronę warto co jakiś czas docisnać brzegi widelcem) . Wcinać ciepłe lub zimnie ( jeśli zdążą wogóle ostygnać :) SMACZNEGO