Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Bo geniusz tkwi w prostocie. Pyszny, orzeźwiający i kolorowy deser, który zas...
Odsłon: 50
Babeczki są proste w przygotowaniu, ale bardzo smaczne i aromatyczne –z dodat...
Odsłon: 43
Tym razem 2 chlebki, każdy o wadze 90 g po upieczeniu z kilograma mąki miesza...
Odsłon: 478
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 331
Składniki
Opłukać, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki wątróbkę a następnie obtoczyć ją w mące. Podsmażyć wątróbkę na gorącym oleju na rumiano. Osobno podsmażyć pokrojoną w paski cebulę, dodać pokrojoną paprykę i razem poddusić i dodać pomidory z puszki. Do przygotowanego sosu dołożyć usmażoną wątróbkę i dusić przez chwilę. Doprawić solą, słodką i ostrą papryką oraz pieprzem.