Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekko kwaskowate.
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 14
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 664
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 32
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 14
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 664
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 146
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 77
Składniki
Przygotowujemy marynatę z rozgniecionego czosnku, tymianku, przyprawy do ryb, soku z polowy limetki i odrobiny oliwy. Moczymy w tym przez min.3 godziny krewetki, zostawiając trochę marynatyi. cebule kroimy w piórka a paprykę w paseczki i polewamy pozostałą marynatą. Smażymy w głębokiej patelni cebulę i paprykę. Gdy będą prawie miękkie wrzucamy krewetki. Możemy ew. polać odrobiną sosu sojowego. W między czasie gotujemy ryż. Jak krewetki nie będą surowe podajemy. Smacznego!