Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wam też zdarza zakupić się więcej produktów? Nam nagminnie :P ale nie ma tego złego, co by na najlepsze wyjść nie mogło. To zawsze rodzi nowe pomysły. Szybko, prosto, smacznie...a boczniaków nie trzeba reklamować.
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 173
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 123
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1056
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 513
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 47
Składniki
Cebulę siekamy, szklimy na maśle. Dodajemy pokrojone w paski boczniaki, dusimy pod przykryciem przez kilka minut, dodajemy śmietanę i lubczyk. Chwilę razem dusimy doprawiając do smaku solą i pieprzem. Cukinie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Następnie wbijamy jajka, dodajemy mleko, mąkę, szczyptę soli i pieprzu. Składniki dokładnie łączymy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy masę warzywno-jajeczną, tworząc koło. Zapiekamy 15 min w temperaturze 180°C. Następnie blaszkę wyciągamy, ciasto z góry przykrywamy papierem do pieczenia, przykładamy drugą blaszką i obracamy. Usuwamy spodnią blaszkę, teraz znajdującą się na górze. Usuwamy papier do pieczenia, ciasto posypujemy startą mozzarellą. Na wierzchu wylewamy sos z boczniaków. Ponownie wstawiamy do piekarnika na 10 min (180°C). Pizzę wyciągamy, posypujemy pozostałą startą mozzarellą. Zapiekamy 3-4 min w tej samej temperaturze. Przed podaniem posypujemy posiekanym szczypiorkiem.