Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, kruche ciasteczka - przygotowanie ich to dosłownie chwila, z okazji Walentynek nadamy im kształt serduszek.
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10322
Domowy kompot z rabarbaru - jak u babci. Prosty i sprawdzony przepis na kompo...
Odsłon: 66
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 141
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 10322
Składniki
Na arkuszu ciasta francuskiego równomiernie rozsmarowuję warstwę nutelli. Następnie zwijam oba dłuższe brzegi ciasta do środka w ruloniki.
Za pomocą nitki odcinam kawałki ciasta szerokości 1-1,5cm. Nitka to świetny patent, bo odcięte tak ciasto zachowuje swój kształt, podczas gdy posługujemy się nożem, ciasto może się zdeformować.
Ciasteczka układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Patyczkiem do szaszłyków delikatni wydłużam środek ciasteczek, tak aby przypominały kształtem serduszka. Teraz tylko posmarować ciasteczka rozbełtanym jajkiem i możemy blaszkę wkładać do piekarnika. Pieczemy w 200 stopniach przez 15 minut. Ciasteczka są kruche, słodkie i pyszne. Idealne do kawy lub herbaty.