Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nic nie smakuje zimą lepiej niż zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaczkami i siekanym koperkiem. To nasza ulubiona zupka , aromatyczna, gęsta i lekko kwaskowata.Przepis na udaną ogórkową jest prosty. Im smaczniejsze ogórki, tym smaczniejsza zupa. Ogórki trzeba dodać do zupy na samym końcu, inaczej pozostałe warzywa nie ugotują się do miękkości, tylko pozostaną twarde.
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 81
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2819
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, dodajemy ćwiartkę kurczaka i gotujemy około 15 minut. Ziemniaki kroimy w kostkę, seler pietruszkę i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach - wrzucamy do gotującego się mięsa. Ryż opłukujemy i wrzucamy do zupy. Całość gotujemy około 20-25 minut.
Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach i wrzucamy pod koniec gotowania, gdy wszystkie warzywa są miękkie a ryż ugotowany. Całość doprawiamy ulubionymi przyprawami i posypujemy koperkiem. Na koniec jeśli chcemy zupę doprawiamy śmietaną lub jogurtem naturalnym. Smacznego!