Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka są bardzo dobre, skórkę mają chrupiącą.. Danie nadaje się dla rodziny na obiad jako drugie danie, ale również dla gości. Podane z Ryżem Balbinki i z surówką z kiszonej kapusty smakują rewelacyjnie. Życzę wszystkim Smacznego!
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 56
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1484
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 56
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 446
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1484
Składniki
Udka umyć i przyprawić dzień wcześniej przyprawą do drobiu i vegetą. Włożyć do miski, polać olejem. Zostawić w lodówce.
Następnego dnia wyłożyć na naczynie do pieczenia i piec w piekarniku w 180 stopniach przez 1,5 godziny.
Udka można podawać z ziemniakami pieczonymi, frytkami lub ryżem i mizerią.