Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Udka w panierce są przepyszne. Gorąco polecam na obiad.
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1245
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1245
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 58
Składniki
Udka umyć i zagotować jak na zupę około 45 minut. Wyjąć i zostawić do ostudzenia. Wywar zachować na zupę.
Udka przeciąć na pół, oddzielić skórę. Przyprawić przyprawą do kurczaka.
Jajko roztrzepać z mlekiem. Do osobnego naczynia wsypać bułkę tartą.
Udka obtoczyć w jajku, następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron. Podawać z ziemniakami i mizerią.