Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niby nic a pyszne :) Gdyby nie czas oczekiwania aż galaretki stężeją to roboty na 5 minut :)
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 277
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 277
Składniki
Galaretki przygotować zgodnie z przepisem i odstawić żeby stężały. Żelatynę namoczyć w mleku. Owoce obrać, umyć i odsączyć. Żelatynę podgrzać do rozpuszczenia, dodać śmietanę, cukier i wymieszać. Jeżeli jest bardzo gorące to przestudzić a następnie dodać galaretki pocięte w kostkę, owoce, dobrze wymieszać i przełożyć do tortownicy lub jakiejś innej blaszki, wstawić do lodówki żeby stężało. Smacznego