Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna propozycja na letni deser.
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 79
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 82
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5271
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 642
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 79
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 82
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5271
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 642
Składniki
Wykonanie: Białka ubić na sztywno, następnie dodać do nich cukier i ubijać do jego rozpuszczenia się. Do ubitej piany dodać żółtka i zmiksować. Na sam koniec dodać mąki i wymieszać do połączenia się składników. Biszkopt piec przez 30 minut w 180 stopniach, wystudzić.
Truskawki wraz z cukrem zmiksować na puree. Żelatynę rozpuścić w wodzie, przestudzić i dodać do owoców, dokładnie zmiksować. Gdy owoce zaczną gęstnieć wyłożyć je na wystudzony biszkopt zostawiając 4-5 łyżek na górę.
Kremówkę wraz z serkami umieścić w misie miksera i zmiksować na gładką, stabilną masę. Galaretkę i żelatynę rozpuścić w połowie szklanki gorącej wody, przestudzić i cały czas miksując wlewać ją do masy serowej. Gotową masę pozostawić do lekkiego stężenia i wyłożyć ją na stężałe owoce, wyrównać. Na wierzch wyłożyć resztę owocowego puree i schować do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na całą noc).