Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śniadanie, deser - dobre na zakończenie sezonu truskawkowego
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 50
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 372
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 96
Składniki
Do garnka wlać mleko, dodać szczyptę soli i zagotować, zmniejszyć gaz, wsypać kaszę. Cały czas mieszamy aż do uzyskania gęstej konsystencji. Przykryć garnek i zabieramy się za truskawki.
Truskawki myjemy i pozbawiamy szypułek. Kroimy na pół i zgniatamy widelcem. Dodajemy syrop z agawy, jogurt naturalny, cynamon i mieszamy. Przelewamy na talerz, dodajemy gotową kaszę manną, dekorujemy i zajadamy. ŚnIaDaNiE gOtOwE :) Smacznego ! :)