Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zdrowe, kakaowo - orzechowe, a przede wszystkim smaczne i ekspresowe w wykonaniu trufle
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3463
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3463
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14744
Sałatka z grillowanych lub pieczonych warzyw i sera feta - kolorowa, pełna sm...
Odsłon: 39
Składniki
Orzechy i ziarna słonecznika zmiksowac w blenderze na sypki piasek. Dodać daktyle (jeśli są zbyt twarde i suche, należy zalać je gorącą wodą i odstawic na 15 min.) wiórki kokosowe, sól, kakao i cynamon. Całośc ponownie zmiksować do uzyskania plastyczne masy. Formować kulki wielkości orzecha włoskiego (wychodzi ok. 15-20 szt.) i obtaczac w wiórkach kokosowych. Schłodzic ok. 1 godz. w lodówce.
Smacznego :-) P.S. Przepis pochodzi z bloga Kingi Paruzel