Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na mojego bloga Paszczak gotuje.
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 101
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 2452
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 101
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 41
Składniki
Wszystkie składniki ciasta wymieszać i wyrobić ciasto (jeśli potrzeba dodać troszkę wody, musi mieć taką konsystencję żeby dobrze się wałkowało), ciasto przełożyć do miski posmarować niewielką ilością oleju, przykryć miskę talerzem i odłożyć na 12-20 min. Po tym czasie podzielić ciasto na kulki o średnicy około 5cm, które rozwałkowywać na wielkość patelni i smażyć na suchej patelni (jeśli patelnia jest dobrze gorąca to wystarczy około 20 sek z jednej i 20 sek z drugiej strony). Warzywa pokroić w kostkę i przełożyć do miski, dodać kukurydzę. Kurczaka pokroić w kostkę, dodać przyprawę do gyrosa, pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć na patelni, dodać kurczaka i smażyć, aż kurczak nie będzie już surowy. Warzywa (odsączyć jeśli puściły sok) układać na tortillę, polać sosemi dodać kurczaka, zawinąć (zawijam dodatkowo dół tortilli w folię aluminiową żeby się nie rozwijała i nie wyciekał sos). Ja przed podaniem podgrzewam chwilkę na patelni.