Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1421
Mamy już młodą kapustę więc postanowiłam przygotować obiad z jej wykorzystani...
Odsłon: 187
Prosty przepis na gorącą przekąskę w pięć minut! Chrupiące bułki wypełnione s...
Odsłon: 169
Dziś proponujemy przepis na wytrawne naleśniki po bolońsku. Idealne połączeni...
Odsłon: 1421
Składniki
Czekoladę posiekaj, stale mieszając. Proszek budyniowy wymieszaj z 1/4 szklanki zimnego mleka. Resztę mleka zagotuj z dodatkiem cukru. Do wrzącego mleka wlej rozdrobniony budyń, gotuj, aż zgęstnieje, ostudź
Miękkie masło ucieraj z cukrem pudrem na myszną masę, dodając zimny budyń, zimną czekoladę i migdały
odłóż 1/4 przygotowanego kremu. Pozastałym kremem posmaruj wafle. Układaj jeden na drugim. Na wierzchu ułóż czysty wafel lekko dociśnij. Torcik obciąż deseczką i odstaw w chłodne miejsce na 24 godziny
Wierzch ciasta cienko posmaruj częścią odłożonego kremu. Resztę kremu przełóż do szprucy cukierniczej z końcówką w kształcie gwiazdki. Brzegi ciasta udekoruj rozetkami kremu. Posyp startą białą czekoladą .