Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto łatwe w przygotowaniu, polecam dla osób które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Zapach ciasta od razu poprawia humor :)
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Latem nic nie smakuje lepiej, niż soczyste mięso z grilla. Taki też jest ten...
Odsłon: 4825
Łopatka z grilla z tego przepisu świetnie sprawdzi się jako mięsne danie obia...
Odsłon: 500
Pierwsze dni maja są pierwszorzędną okazją do rozpoczęcia sezonu grillowego....
Odsłon: 489
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19632
Składniki
BISZKOPT: Jajka oddzielić. Białka ubić na sztywno, dodać cukier. Ubijać. Do żółtek dodać ocet, olej, proszek do pieczenia - wymieszać. Następnie wlać całość do ubitych białek. Lekko wymieszać całość. Dodać mąkę, lekko wymieszać ciasto. Wlać ciasto do tortownicy i piec ok. 30/40 min. w temperaturze 200 stopni.
MASA: Śmietankę 30 % ubijać mikserem do zgęstnienia. Dodać 2 łyżki cukru pudru. Mieszać. Na końcu ubijania dodać ŚMIETAN-FIX.
Biszkopt rozdzielić na dwie części. Napączować herbatą z cytryną. nakładać na pierwszą warstwę bitą śmietanę. Przykryć drugą częścią biszkopta. Na górę nałożyć resztę bitej śmietany. Udekorować wg. uznania. SMACZNEGO :) ! ! !