Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 81
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 52
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 95
Składniki
Masło roztapiamy w rondelku na małym ogniu ,dokładamy połamaną czekoladę.Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem z wanilią na gęstą masę,do utartych żółtek dodjemy roztopione masło z czekoladą,następnie dodajemy mąkę z proszkiem.Wszystko miksujemy.Na koniec dodajemy ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie mieszamy ciasto łyżką.Pieczemy 40 min w 180sztC.
150g czekolady topimy w rondelku wraz z śmietaną kremówką i cukrem.Zdejmujemy z ognia.Ciasto przekroić na pół ,posmarować krążek ciepłą konfiturą morelową,przykryć drugą częścią ciasta.Na górze rozprowadzić pozostałą konfiturę.Na ciasto wylac polewę.Roztopioną białą czekoladą zrobić napis.
Ciasto podawać z kleksem świeżo ubitej śmietany, jest naprawdę rewelacyjne ...polecam.