Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3956
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 550
Syrop z kwiatów z czarnego bzu wzmacnia nasz organizm i wspomaga walkę z wiru...
Odsłon: 3956
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 173
Wyśmienita sałatka z ogórków małosolnych, młodej cebuli dymki i pomidorów mal...
Odsłon: 739
Polecam bardzo smaczne, pulchne, mięciutkie rozpływające się w ustach mini pą...
Odsłon: 156
Składniki
Białka oddzielam od żółtek i ubijam ze szczypta soli. Stopniowo dodaję cukier. Ubijając, dodaję po jednym żółtku.
Mąki mieszam i przesiewam do masy jajecznej. Mieszam. Ciasto wylewam do tortownicy i piekę 40 minut w 170 st. C.
Krem: Śmietanę ubijam na sztywno, pod koniec dodaję cukier puder. Dodaję serek i likier - mieszam.
Przygotowanie tortu: Biszkopt przekrawam na 3 blaty. Pierwszy nasączam delikatnie naparem z kawy i likieru. Smaruję równomiernie konfiturą wiśniową i wykładam na niego 1/3 kremu. Przykrywam kolejnym blatem i nasączam go bardziej obficie, rozsmarowuje 1/3 kremu. Przykrywam ostatnim blatem i rozsmarowuję krem.
Dekoruję ciasteczkami i czekoladowymi ziarenkami kawy. Przed podaniem chłodzę 3 godziny w lodówce.