Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 149
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 180
Smak wiosny!
Odsłon: 645
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1774
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 165
Składniki
2 galaretki ropuszczamy w 0.5 litrze wody. Studzimy i dodajemy do ubitej smietany, nastepnie dodajemy posiekane truskawki (zostawiajac te najladniesze na wierzch pod galaretke)
Biszkopt dzielimy na 2 lub 3 czesci w zaleznosci od wysokosci. Biszkopt musi byc wlozony do formy do biszkopta (takiej co mozna rozpiac bok i zdjac) Nasaczamy herbata i przekladamy galaretka ze smietana i truskawkami. Na wierzch, jesli zostalo nam "kremu" wykladamy, na nim truskawki pokrojone w polowki i zalewamy tezejaca czysta 1 galaretka rozpuszczona w 0.25 wody
Wstawiamy do lodowki do zastygniecia. Tort oryginalnie robie z malin, na tej samej zasadzie, ale rowniez wychodzi np z brzoskwin z puszki i innych owocow. Smacznego :)
Zakladamy ze galaretki sa na 500ml wg opakowania.