Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tołpyga to smaczna, delikatna ryba.Przyrządzona w marynacie musztardowej i warrzywami wzbogaca jej smak.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 149
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 533
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 107
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 125
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 149
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 533
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 107
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 125
Składniki
Podzielić Rybę na części i posmarować marynatą z musztardy, tymianku, soli i pieprzu. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce.
Cebulę i pora pokroić w półplasterki, czosnek posiekać i posypać solą.
Rybę obtoczyć w mące i usmażyć na patelni na złoty kolor. Dodać cebulę, por i czosnek i podsmażać ok. 5 minut.
Następnie dodać pomidory i dusić pod przykryciem ok.20 minut na małym ogniu.
Śmietanę wymieszać z natką pietruszki i wlać do ryby. Delikatnie wymieszać z sosem. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Polecam na piątkowy obiad i życzę SMACZNEGO!