Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczny przepis na włoski deser tiramisu.
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2782
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 54
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 82
Składniki
Żółtka z cukrem ucieramy mikserem na jasną i puszystą masę. Następnie stopniowo dodajemy serek i miksujemy, aż krem stanie się gęsty. Kawę łączymy z amaretto. Biszkopty lekko moczymy w kamie z amaretto i układamy w naczyniu ( ja użyłam pucharka o śr. 19 cm. ), posypujemy kakao i polewamy masą serową do całkowitego przykrycia biszkoptów. Ponownie posypujemy kakao i układamy biszkopty zamoczone w kawie, kakao, masa, kakao, biszkopty. Powtarzamy do wykorzystania wszystkich składników ( na wierzchu powinna znajdować się masa z serka ). Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc. Przed podaniem posypujemy wierzch kakao. Smacznego.