Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 150
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 64
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1090
Składniki
Łączymy ze sobą składniki ciasta i krótko zagniatamy.
Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy na 30 min. do lodówki.
Rozwałkowujemy, przenosimy na formę, dociskamy i usówamy nadmiar ciasta.
Nakłówamy spód widelcem, przykrywamy papierem do pieczenia, obciążamy fasolą i pieczemy w temp 200C przez 30 minut.
Masło ucieramy z cukrem dodajemy jajka , mąkę i cynamon, powstałą masą wypełniamy spód tarty.
Nadziewamy go pokrojonymi w półplasterki jabłkami, pieczemy 35 minut w temp 200C.