Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię gotować używając dobrych, świeżych produktów. Ciesze się, że mam przyjemność pracować z markami, których produkty lubię i mogę Wam polecać, a czasami, jak w przypadku konkursu z oliwami Bertolli i Carbonel nawet je rozdawać. Dzisiejsze danie zainspirowane jest całkowicie produktami marki Arla: masłem solonym Lurpak i serem pleśniowym Castello.
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35868
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 139
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 250
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 281
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łącze ze sobą, zagniatam kulę i wsadzam do zamrażalki na minimum godzinę. Kurczaka kroję w kostkę, posypuje przyprawą do kurczaka i piekę na oliwie z oliwek, następnie dodaję cebulę i duszę jeszcze chwile. Na drugiej patelni rozpuszczam szpinak bo mam mrożony. Dodaję czosnek utarty z solą, ser. Mieszam aż składniki się rozpuszczą, dodaję kurczaka, pomidora i cebulę. Rozwałkowane ciasto nakładam na formę do tarty, wsadzam do piekarnika na 15-20 minut. Przekładam farsz z patelni, posypuje serem żółtym, zapiekam w 180 stopniach. Najważniejszymi składnikami tego dania jest szpinak, ser i czosnek. Jeżeli nie macie pozostałych składników do farszu lub nie lubicie - nie musicie dawać, tarta i tak wyjdzie pyszna.