Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak już na pewno wiecie, szparagi darzę szczególnym uczuciem <3 Sezon na nie jest niestety zdecydowanie za krótki, więc zawsze staram się go wykorzystać na maxa :) Dzisiaj pyszna tarta na cieście francuskim z mozzarellą i pomidorkami - i oczywiście ze szparagami !!!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 268
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 243
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 684
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 268
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 243
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 684
Składniki
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia rozwijamy ciasto francuskie. Zawijamy do środka wszystkie brzegi - na grubość około 1/2 cm. Nakłuwamy ciasto widelcem, smarujemy je roztrzepanym jajkiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni (termoobieg) na kwadrans. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końce. Blanszujemy przez 2-3 minuty. Pomidorki przekrawamy na pół. Na upieczonym cieście rozsypujemy równomiernie mozzarellę, układamy szparagi - na przemian główką do góry i na dół. Rozkładamy połówki pomidorków, oprószamy pieprzem i tymiankiem. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy jeszcze przez 15-20 minut.
Po upieczeniu posypujemy całość startym serem.
Podajemy tartę pokrojoną na kwadraty. Smacznego :) Więcej przepisów na FIT blogu Moje Kuchenne Rewelacje:)