Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowicie wyglądający obiadek
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 127
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 385
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 214
Polecam.
Odsłon: 2238
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 127
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 385
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 76
Składniki
Piekarnik rozgrzać do 175 C. Formę (najlepiej kwadratową o boku 23 cm) nasmarować masłem lub oliwą. Na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkować ciasto na grubość pół centymetra. Włożyć do formy i piec do momentu, aż nabierze złocistego koloru. Wyjąc formę z ciastem i odstawić do wystygnięcia.
W małym rondelku podgrzać łyżkę oliwy. Dodać cebulę i podsmażyć, aż się zarumieni. Odstawić. Do płytkiego naczynia włożyć pomidorki, ocet i cukier. Posypać solą, wymieszać i odstawić na 20 minut.
W misce ubić jogurt,żółtka i bazylię. Dodać fetę, cebulę i dokładnie wymieszać. Wylać nadzienie na ciasto, poukładać pomidorki, posypać pieprzem i piec 45 minut, aż nadzienie nabierze złocistego koloru. Smacznego.