Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja, smaczne wykorzystanie grzybów, których u nas sporo :-)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia. Grzyby oczyścić, podgotować i przesmażyć na cebuli. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Przełożyć je do grzybów, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę od tarty. Opcjonalnie posmarować cienko pesto, wyłożyć nadzienie z kurczaka i grzybów.
Jajka i jogurt zmiksować blenderem, wylać równomiernie na farsz i posypać wszystko startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni (do momentu aż ser się roztopi, a masa jajeczno-jogurtowa nie będzie płynna). Można podawać z kleksem ketchupu. Smacznego :-)