Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 38
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 130
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 123
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 121
Składniki
Myjemy cykorię i odrywamy zewnętrzne zielonkawe listki / one są źródłem goryczki / , , przekrawamy na wzdłuż na pół . N a patelni rozpuszczamy masło z miodem . Podsmażamy z obu stron na złoty kolor połówki cykorii ( puszczą trochę soku , który należy zachować ). Formę do pieczenia smarujemy masłem i wlewamy do niej ocet balsamiczny . Układamy cykorie w kształt gwiazdy , wypukłą stroną do dna formy , wlewamy sok ze smażenia cykorii , solimy i pieprzymy.
Przykrywamy ciastem , dociskając brzegi w głąb formy. Smarujemy ciasto jajkiem rozmąconym z niewielką ilością wody i nakłuwamy widelcem. Pieczemy 25 minut w 210 st. C. Następnie odwracamy ,zapiekamy 10 minut i ..następuje delektowanie się przygotowaną potrawą.