Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne!!
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 60
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 145
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 61
Krążki cebulowe z przepisu Smaker oto link do przepisu; https://smaker.pl/prz...
Odsłon: 60
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Odsłon: 145
Bardzo smaczne, z chrupiącą skórką i dość pikantne udka z kurczaka z minimaln...
Odsłon: 61
Składniki
Blaszkę smarujemy margaryną. Ciasto francuskie rozwałkowujemy, "nakładamy" na foremkę do tarty i odcinamy boki - posłużą nam później. Brzoskwinie kroimy w średniej wielkości kostkę. Na ciasto wlewamy 2 łyżki syropu z brzoskwiń, posypujemy brzoskwiniami. Marcepan trzemy na grubych okach i posypujemy brzoskwinie. Z reszty ciasta wycinamy paseczki i przykrywamy tartę - powstaje krateczka :)
Ciacho pieczemy ok 60-70 minut w temperaturze 180stopni. Gotową tartę posypujemy pudrem, lub polewamy lukrem - cukier puder mieszamy z sokiem z cytryny.