Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W orginale Rafał Targosz przyrządza tartę z orzechami włoskimi......to jest moja wersja :)
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 43
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 735
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 89
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 210
Składniki
Z mąki, cukru pudru, masła i jajka zagnieść ciasto. Rafał mówi żeby na 2-3 godziny schłodzić w lodówce, ja dałam na pół godz do zamrażalnika i też wyszło dobre:) Następnie należy rozwałkować ciasto i wyłożyć nim posmarowaną tłuszczem i posypaną mąką blaszkę (ja użyłam 20cm.) Nakłuć spód położyć folię aluminiową i wsypać np.groch. Piec w temp. ok 180stopni ok 20 minut aż boki się zarumienią.Wyciągnąć folię z grochem.
Orzeszki, cukier, jajko i śmietanę zmiksować i nałożyć na upieczone ciasto i piec jeszcze ok. 10 minut. Po upieczeniu wyłożyć na wierzch orzeszki a z cukru i śmietany zrobić polewę. Rozpuścić w rondelku na małym ogniu cukier jak się skarmelizuje ale nie przypali :) wlać śmietanę i jeszcze chwilkę gotować. Wylać na całą powierzchnię tarty i odczekać aż zastygnie.....gotowe :) smacznego