Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie owocowe pożegnanie wakacji. :)
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 701
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 31
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 701
...z zimnego piekarnika. To tak nie do końca. Normalnie jak robimy ciasto, t...
Odsłon: 80
Klasyczna , znana i lubiana.
Odsłon: 190
Składniki
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Wyłożyć nim formę do tarty nakłuć widelcem. Upiec na złoto (ok. 30 min., 180 stopni).
W szklance mleka rozmieszać mąki, żółtka i proszek budyniowy.Resztę mleka zagotować z cukrami. Ugotować krem.
Gorący krem przełożyć na upieczony spód i na ciepłym układać owoce. Ostudzić.
Smacznego. :)