Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla łasuchów i dla smakoszy musu czekoladowego.
Polecam.
Odsłon: 160
Polecam.
Odsłon: 160
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto łączymy i zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę. Owijamy folią nylonową i dajemy do lodówki na 1/2 godziny. Po tym czasie wyjmujemy z lodówki. Wałkujemy i ciasto wykładamy na tartownicy. Piekłam 20 min. w 180* Wyłączyłam i trzymałam jeszcze w wyłączonym piekarniku 10 minut.
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. W osobnym naczyniu miksujemy żłótka z cukrem na białą masę Stopniowo dodajemy schłodzoną czekoladę. Do tego dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy na niskich obrotach. Następnie dodajemy ubite białka. Białka łączymy z masą łyżką. Gotową tartę chłodzimy w lodówce.