Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, śmietanowe.... Mniam!
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36057
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 319
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 387
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36057
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 180
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 319
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 387
Składniki
Kurczaka, umyj, oczyść z tłuszczu i pokrój na grubą kostkę lub paski. Śmietanę wlej do garnka, dołóż 30 g masła i zagotuj, dodaj rozpuszczone w 1,5 szkl. wody 2 kostki rosołowe i 10 g sera lazur. Zagotuj i gotuj jeszcze przez 15 minut. W tym czasie usmaż kurczaka na maśle, dopraw go ziołami prowansalskimi i solą. Śmietanowy sos zagęść 2 łyżkami mąki (najpierw rozpuść je w wodzie, następnie - po zdjęciu sosu z ognia - powoli dolewaj, mieszając do śmietany). Doprowadź sos do wrzenia, teraz wrzuć lekko zgnieciony zielony pieprz w ziarenkach (około 2 łyżeczek) i dodaj odsączonego z tłuszczu kurczaka. Całość gotuj jeszcze około 5 minut. Podawaj z makaronem tagliatelle ugotowanym al dente. Smacznego! Grudzień 2008r.