Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo że za oknem deszcz przedstawiam mój obiad na upały
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 22
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 22
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 48
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 159
Polecam.
Odsłon: 130
Składniki
Makaron gotujemy, fileta kroimy na drobno i smażymy w przyprawie do gyrosa, w osobnej patelni smażymy pokrojone na połówki pieczarki, i posiekany na drobno boczek. Sos: majonez z śmietaną ( może być też jogurt naturalny) przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, ewentualnie kucharkiem ale nie dużo! dodajemy posiekaną świeża bazylie oraz zioła prowansalskie, posypujemy serem, mieszamy razem, zalewamy tym pieczarki z boczkiem, dodajemy usmażonego kurczaka dusimy jeszcze kilka minut mieszając i gotowe