Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Klasyczne danie kuchni marokańskiej, ale w naszych warunkach idealnie sprawdza się do dań z grilla, czy do przekąsek.
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 89
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 46
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 89
Składniki
Kaszkę kuskus wsyp do miski. Pomidory sparz i obierz ze skóry. Pokrój w grubą kostkę i wrzuć do kaszy - razem z sokiem. Wymieszaj wszystko dokładnie i odstaw. Ogórki obierz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach i dodaj razem z sokiem do kaszy. Wymieszaj i odstaw. Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w drobną kosteczkę i dodaj do sałatki. Wymieszaj i odstaw. Jeżeli dodajesz cebulę - to posiekaj drobno i wymieszaj z sałatką.
Poczekaj, aż wszystkie składniki się połączą, a kaszka wchłonie płyny i napęcznieje. Dodaj oliwę, sok z cytryny, wymieszaj dokładnie i włóż do lodówki na 2 - 3 godziny.
Posiekaj drobno natkę pietruszki i miętę. Dodaj do sałatki, dokładnie wymieszaj. Możesz podawać np. z szaszłykami lub innym mięsem z grilla.