Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 280
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 60
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 79
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1179
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 280
Składniki
Zagotować 1 1/2 szkl. mleka z cukrem,resztę mleka rozrobić z budyniem i wylać na gotujące mleko zdjąć z ognia wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać i wystudzić .Kasie utrzeć na puch dodać porcjami zimny budyń.
Śmietanę ubić z śmietan-fixem.Można dodać 2 łyżki c.pudru jak ktoś lubi słodkie. Czekoladę zetrzeć na tartce na małych oczkach.
Wykonanie ciasta: Herbatniki-Masa budyniowa-Herbatniki-Krówka-Herbatniki-Śmietana