Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek. Filety z kurczaka zawijamy luźno w folię spożywczą i cienko rozbijamy. Jedną stronę oprószamy odrobiną tymianku, rozmarynu, solą i pieprzem. Na środku układamy kawałek sera i zawijamy, formując roladkę. Należy dokładnie zawinąć brzegi do środka roladki, by ser nie wypływał.
W miseczce roztrzepujemy widelcem jajko razem z papryką, przyprawiamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy roladki ze wszystkich stron, aż nabiorą złotobrązowego koloru. Podajemy gorące.
Zobacz podobne
przepisy
Klops z jajkiem
Zobacz, jak smaczny i efektowny obiad można wyczarować z porcji mielonego mięsa i gotowanych jajek.
Ruloniki z truflową sałatką jajeczną
Błyskawiczny pomysł na pyszną przekąskę: jajka, rzodkiewki i ser truflowy, podane w postaci małych rulonów z tortilli.
Steki z polędwicy wołowej z ziołowym masłem
Amerykanie kochają steki. Zrozumiesz dlaczego, przygotowując polędwicę wołową zgodnie z naszym przepisem.
Pieczony ser brie z pieczarkami
Wyśmienita kompozycja z sera pleśniowego oraz pieczarek, smakuje obłędnie podana z orzechami włoskimi i świeżą bagietką.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Pierś w panierce serowej z sosem pesto
- Pieczony kurczak z jabłkami i rodzynkami
- Pstrąg łososiowy ze szpinakiem i czosnkiem
- Cordon bleu po hiszpańsku z sałatką
- Paluszki rybne z mintaja z sosem tatarskim
- Smażona ryba w sezamie z azjatycką sałatką z ogórków
- Roladki z indyka z papryką i kaparami
- Pieczony kurczak w curry z ryżem z papryką
- Tajine z kurczaka z figami
- Roladki z mięsa mielonego z szynką, serem feta i szpinakiem w sosie pomidorowym
- Delikatne kotlety mielone z serem pleśniowym i szpinak z suszonymi pomidorami
- Tarta z cukinią i kozim serem
- Zupa z porów i pieczarek z serem pleśniowym
- Francuskie ptysie serowe
- Bowl z kurczakiem, cytrynowym ryżem i warzywami
Komentarze (14)
3092 dni temu
Roladki ok, użyłam "zwykłego" camemberta, więc smak nie był intensywny. Następnym razem postawię na bardziej wyrazisty ser. Jak dla mnie użycie rozmarynu w połączeniu z tymiankiem jest przesadą. Oba zioła są gorzkawe, więc proponuję zastąpić świeżym tymiankiem i np. pietruszką lub koperkiem. Użyłam naprawdę znikome ilości suszonego tymianku i rozmarynu a zdominowały cała potrawę. Roladki przed panierowaniem owinęłam plastrem szynki szwarcwaldzkiej - łatwiej opanierować, roladki są bardziej soczyste i dodatkowy wymiar smaku :)
odpowiedz
3283 dni temu
Drogi Gościu, można, chociaż najlepiej smakują od razu po przygotowaniu ;)
odpowiedz
3283 dni temu
Czy można je podawać na zimno jako przystawka ? :)
odpowiedz
3299 dni temu
Aniu, najlepiej smakują świeże :)
odpowiedz
3299 dni temu
Ciekawa jestem jak smakują odgrzewane na drugi dzień, np. w piekarniku w naczyniu żaroodpornym...??
odpowiedz
3354 dni temu
Bardzo pyszne danie:)
odpowiedz
3367 dni temu
Bardzo łatwe i szybkie danie. Zamiast nudnego kotleta, polecam te roladki. Mają specyficzny smak przez tymianek i rozmaryn (mi kojarzą się z rybą), ale smakuje naprawdę dobrze i delikatnie.
odpowiedz
3452 dni temu
Wyszło bardzo smaczne, ale dosyć długo przpiekałam na patelni.
odpowiedz
3613 dni temu
dominiku, paprykę dodajemy do jajka, w którym panierujemy roladki.
odpowiedz
3614 dni temu
a co zrobic z ta papryka?
odpowiedz
3627 dni temu
Aniu, daj znać, jak smakował obiad :)
odpowiedz
3628 dni temu
Mniam,od dawna teakie roladki za mną chodzą,właśnie w Lidlu jest promocja na ser więc będą roladki :)
odpowiedz
3631 dni temu
rewelacyjnie smakują zawinięte ze szpinakiem wcześniej usmażonym na maśle z czosnkiem
odpowiedz
3655 dni temu
Robiłam podobne roladki z twarogiem i świeżym ogórkiem,wiem że są pyszniutkie a z serm pleśniowym muszę wypróbować,mniam...
odpowiedz
zobacz wszystkie