Marynowane szaszłyki warzywne z grilla
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Ważne!

Aby zrobić sosy do szaszłyków, zobacz przepis na Kuchni Lidla: Trio sosów do grilla.

Drewniane patyczki do szaszłyków moczymy w wodzie co najmniej godzinę.

Przygotowanie

Paprykę myjemy i usuwamy gniazda nasienne, a następnie kroimy w kostkę (ok. 3 x 3 cm). Tak samo przygotowujemy pozostałe warzywa.

Łączymy oliwę, ocet, posiekany czosnek i sok z cytryny. Następnie siekamy bazylię, tymianek i rozmaryn i mieszamy z resztą marynaty. Przyprawiamy solą i pieprzem. Pokrojone warzywa wkładamy do marynaty i delikatnie, ale dokładnie mieszamy. Wstawiamy na 1 godzinę do lodówki.

Nadziewamy na nie na przemian zamarynowane warzywa. Grillujemy szaszłyki po 5-7 minut z każdej strony. Podajemy z sosami do grilla.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (6)

Avatar
  • Mephisto76 Mephisto76
    522 dni temu
    Super,! Obłędne.... Dziś zrobiłem...wyszly rewelacja. Diękuje za pomysł i prepis. Pozdrawoam Serdecznie

    odpowiedz

  • HARLEYMAN HARLEYMAN
    2146 dni temu
    Bez zachwytu

    odpowiedz

  • Goga Goga
    3558 dni temu
    Super szaszłyki, robiłam wg waszego przepisu również cukinbiowe pizze, rewelacja, idealne na kolację :)

    odpowiedz

  • Kasia Kasia
    3918 dni temu
    Piękne warzywne szaszłyki i takie właśnie lubię,świetny pomysł na grilla :)

    odpowiedz

  • Gość Gość
    3981 dni temu
    Można dodać jeszcze kurczaka i mięsożerni panowie też będą zadowoleni :-)

    odpowiedz

  • monika monika
    4006 dni temu
    Przepyszne!!!Tak jak pieknie wygladaja tak super smakuja!

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!