Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
PRZYGOTUJ
- blender
KROK 1: PRZYGOTOWUJEMY PASTĘ MUSZTARDOWĄ
Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Żółtka z musztardą, gęstą śmietaną i łyżeczką miodu ucieramy na krem. Przyprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek. Dekorujemy posiekaną trybulą lub natką pietruszki, lub koperkiem.
KROK 2: PASTA ŁOSOSIOWA Z PIEPRZEM
Jaja gotujemy na twardo. Ugotowane jaja studzimy pod zimną wodą, obieramy ze skorupek. Jaja kroimy na pół, uważając, by nie uszkodzić białek, żółtka wyjmujemy. Pokrojone w kostkę plastry łososia miksujemy ze śmietaną. Dodajemy ugotowane żółtka, miksujemy. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy posiekany zielony pieprz, mieszamy. Przygotowanym farszem napełniamy połówki białek.
KROK 3: PRZYGOTOWUJEMY SOS WIELKANOCNY
Śmietanę dokładnie mieszamy z jogurtem. Jaja gotujemy na twardo. Natkę pietruszki, szczypiorek i rzeżuchę po opłukaniu osuszamy, siekamy, dodajemy do nich drobno pokrojone jaja, cebulę, ogórki, a potem masę jogurtowo-śmietanową i mieszamy. Sos powinien być gęsty. Doprawiamy go łyżeczką musztardy, solą, pieprzem, szczyptą cukru i odrobiną oleju.
Zobacz podobne
przepisy
Jaja faszerowane łososiowo-chrzanowe
Połówki ugotowanych na twardo jajek wypełnione farszem o wyrazistym smaku. Prosta, efektowna i bardzo smaczna przekąska.
Jajka faszerowane awokado
Jajka faszerowane awokado to zdrowa i sycąca przekąska, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i eleganckim przyjęciu.
Faszerowane jajka z pistacjami
Smakowity i szybki pomysł na przekąskę – połówki jajek wypełnione pysznym farszem i posypane siekanymi pistacjami.
Jajka po rosyjsku
To idealna przekąska na imprezę lub pyszne śniadanie, którą szybko przygotujesz w swojej kuchni.
Zobacz wszystkie
przepisy
- Kabanosy w cieście
- Jajka faszerowane awokado
- Jajka faszerowane pastą z kawioru
- Grillowane jabłka nadziewane rabarbarem i żurawiną
- Łosoś z kaparami i sosem musztardowym
- Makaron z kurczakiem i serkiem mascarpone
- Chrupiące paluchy z sosem czekoladowym
- Zupa pomidorowa z mlekiem kokosowym
- Polewka z maślanki z wędzonymi ziemniakami
- Placek ze śliwkami
- Wiosenne jajka przepiórcze
- Krewetki w tempurze
- Faszerowane bataty
- Jajka faszerowane pieczarkami
- Różowe jajka z kremem chrzanowym
- Wegańskie lody czekoladowe z czereśniami
- Zupa z zielonych szparagów na 3 sposoby
- Fondant czekoladowy z curry i boczkiem
- Śląska ciapkapusta (panczkraut)
- Biała fasola z kurczakiem i marchewką w sosie pomidorowym
- Truflowe pappardelle z filetem z kurczaka
- Bezalkoholowy grzaniec z białego wina i pomarańczy
- Pstrąg grillowany w papilotach
- Domowy izotonik
- Makaron chow mein z woka
- Kasza manna z karmelizowaną gruszką
- Szybka sałatka ziemniaczana
- Wegańskie placki z cukinii
- Ravioli z cukinią i ricottą
- Kurczak w prostym sosie barbecue
Komentarze (0)