Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!
Rolady
Cukinie myjemy (nie obieramy), obierakiem do warzyw kroimy je na wąskie plastry. Sery mieszamy ze sobą, dodając masło i posiekaną pietruszkę. Nakładamy po niewielkiej porcji na każdy plaster cukinii i rolujemy, ustawiamy na talerzu jedna obok drugiej. Po zrolowaniu wszystkich cukinii dobrze chłodzimy w lodówce.
Sos
Dokładnie mieszamy ze sobą składniki sosu (można to zrobić również w blenderze).
Polewamy roladki tuż przed podaniem.
Jak podawać
Podajemy z kawałkami świeżej bagietki.
Zobacz podobne
przepisy
Przekąski sylwestrowe
Coś pomidorowego, coś serowego i coś z ciasta francuskiego. Przygotowaliśmy dla Ciebie zestaw sylwestrowych przekąsek.
Przekąski sylwestrowe Okrasy
Sekretem udanego przyjęcia jest dobre jedzenie. Skorzystajcie z pomysłów Okrasy na przekąski sylwestrowe!
Pieczarki faszerowane ze szpinakiem
Smakowita propozycja szybkiej, ciepłej przekąski: pieczarki faszerowane masą szpinakową z suszonymi pomidorami i serem.
Roladki z bakłażana z fetą
Przekąska w greckim stylu. Podawane na zimno roladki sprawdzą się podczas każdego przyjęcia. Goście będą zachwyceni!
Zobacz wszystkie
przepisy
- Zupa krem z buraczków
- Krewetki w soli kokosowej z pomarańczowym dipem
- Sałatka z czerwoną fasolą i awokado
- Roladki z indyka z nadzieniem serowo-sezamowym
- Szaszłyki z grzybami i cukinią w marynacie czosnkowej
- Chlebowe „muffiny” wytrawne
- Poduszeczki brzoskwiniowe
- Parfait balsamiczny z duszonymi morelami z wanilią
- Owsianka z tartym jabłkiem i suszonymi śliwkami
- Wrapy z sałaty z tofu
- Stateczki z cukinii z nadzieniem z kurczaka i ryżu
- Kawa po kozacku
- Zielone tosty francuskie
- Ciastka z grzybami
- Nadziewane marchewki z ciasta francuskiego
- Jajka faszerowane awokado
- Ubijany ganasz
- Caponata – przepis
- Roladki z gładzicy z nadzieniem krabowym
- Crostini z szynką i melonem
- Grillowany kurczak z masłem limonkowo-ziołowym
- MAJONEZ WĘDZONY NA SIANIE
- ZIELONY MAJONEZ
- Sałatka ze szpinaku z trzema serami
- Pesto z rukoli
- Pesto z kolendry
- Sałatka z melonem, mozzarellą, szynką parmeńską i miętą
- Trifle makaronikowe
- Pesto z liści rzodkiewki
- Jabłkowy chutney z piwem
Komentarze (11)
2534 dni temu
Ser pleśniowy, to znaczy konkretnie jakiego typu? Podejrzewam, że typu roquefort, ale warto doprecyzować bo to robi istotną różnicę w smaku.
odpowiedz
2532 dni temu
Możesz wybrać swój ulubiony. Sprawdzi się tu zarówno roquefort, jak i gorgonzola :)
2877 dni temu
beznadzieja
odpowiedz
3257 dni temu
madzix, cukinia ma być surowa :)
odpowiedz
3257 dni temu
cukinia ma być surowa przy zwijaniu roladki?czy należy ją wcześniej zgrilować?
odpowiedz
3512 dni temu
Marto, suszone pomidory podobnie jak listki pietruszki służą tu tylko do dekoracji :) Jeśli jednak masz ochotę, możesz dodać posiekane suszone pomidory także do farszu roladek, z pewnością będą się świetnie komponować!
odpowiedz
3514 dni temu
Dlaczego na zdjęciu widać w roladce suszonego pomidora, a w przepisie tego nie ma?
odpowiedz
3910 dni temu
pyszne
odpowiedz
3928 dni temu
Bardzo pyszne! Polecam!
odpowiedz
4285 dni temu
roladki z cukini są przepyszne i cudnie wygladją
odpowiedz
4294 dni temu
rewelacja
odpowiedz
zobacz wszystkie