Okrasa łamie przepisy Zupa krem z ziemniaków z prawdziwkami
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Sposób przygotowania:


1. Czosnek kroimy w plasterki. Ziemniaki, cebulę i białą część pora kroimy w grubą kostkę, a marchewkę w nieco drobniejszą. Pokrojone warzywa wrzucamy do gorącego naczynia z oliwą, po czym dusimy, stale mieszając przez 5 minut, dorzucamy łyżkę masła. Jeśli trzeba, można podlać odrobiną wody. 
 

2. Podduszone warzywa zalewamy wodą, tak by w całości były zanurzone. Gotujemy do miękkości.

3. Na patelnię wylewamy odrobinę oliwy, dorzucamy łyżkę masła. Kiedy masło się rozpuści, dokładamy umyte i pokrojone w grubsze kawałki grzyby. Chwilę podsmażamy i dorzucamy posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i białym pieprzem.

4. Ugotowane warzywa miksujemy wraz z wywarem na jednolitą masę, chwilę gotujemy. Doprawiamy solą i białym pieprzem.

5. Do głębokich talerzy bądź miseczek wkładamy uduszone prawdziwki, zalewamy zupą, posypujemy posiekanym szczypiorem, ziarnami czarnuszki i kroplami oliwy truflowej.

Dobra rada: możemy użyć świeżych lub rozmrożonych grzybów.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Zobacz podobne
przepisy


zobacz więcej

Komentarze (4)

Avatar
  • Gość Gość
    1609 dni temu
    Mozna uzyc grzybow suszonych?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1609 dni temu
    Suszonych nie polecamy, ale mrożone jak najbardziej :)
  • Gość Gość
    1878 dni temu
    A czosnek na jakim etapie?

    odpowiedz

  • KuchniaLidla KuchniaLidla
    1878 dni temu
    Drogi Gościu, czosnek pokrojony w plasterki dodajemy razem z cebulą w pierwszym kroku.

Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!