Zupa miso z warzywami i tofu
  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Chcesz odkryć więcej przepisów? Odwiedź kanał Kuchnia Lidla na You Tube!

Krok 1: Kroimy marchew

Marchew obieramy i kroimy w plasterki o grubości ok. 0,5 cm. Jeśli gotujesz dla dzieci – za pomocą wykrawarki do warzyw wycinamy ryby lub smoki, według uznania.

Krok 2: Przygotowujemy warzywa

Brokuły dzielimy na małe różyczki. Kapustę pak choi oczyszczamy, białe łodygi i zielone liście kroimy oddzielnie w poprzek w szerokie paski. Grzyby oczyszczamy i kroimy w plasterki. Tofu osączamy i najpierw kroimy w plasterki, a następnie w romby.

Krok 3: Gotujemy zupę

Bulion zagotowujemy, a następnie gotujemy w nim pod przykryciem marchew, brokuły i łodygi pak choi przez 5 minut. Dodajemy grzyby i zielone liście pak choi i gotujemy przez kolejne 2 minuty. Odlewamy 1 łyżkę wazową bulionu. Rozpuszczamy w niej 40 g pasty miso i wraz z tofu dodajemy do zupy, doprawiamy większą ilością pasty według uznania. Zupę podajemy w małych miseczkach.

  • DRUKUJ
  • wyślij listę
    zakupów

Komentarze (3)

Avatar
  • Kasia Kasia
    1889 dni temu
    Potwierdzam, zupa super i też czekam z niecierpliwością, aż pasta miso będzie dostępna w Lidlu :)

    odpowiedz

  • mimi mimi
    2234 dni temu
    zupka rewelacyjna. Zwłaszcza serwowana przez męża. Polecam - szkoda że pasty miso nie ma w Lidlu

    odpowiedz

  • Gość Gość
    2647 dni temu
    Brakuje tu chyba podstawy takiej zupy prócz pasty miso przy okazji pytanie jakiej jasnej czy ciemniej bo to też ma spore znaczenie brakuje także bulionu dashi ale ogólnie przepis wygląda zacnie pozdrawiam

    odpowiedz


Newsletter

Bądź na bieżąco z nowościami
Kuchni Lidla!