Izabela Nowak-slonce

Izabela Nowak-slonce

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 124]

Urozmaicona kapusta duszona.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszna zasmażane danie z młodych warzyw.

Urozmaicona kapusta duszona. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Urozmaicona kapusta duszona.

 

  • 400 g kapusty młodej,
  • 1/2 puszki groszku konserwowego,
  • 4 pomidory,
  • 1/2 pęczek natki pietruszki,
  • 2 łyżki keczupu pikantnego
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku,
  • 4 marchewki młode,
  • olej do smażenia,
  • 125 ml wody,
  • 1 łyżka mąki pszennej

 

Sposób przygotowania:

Urozmaicona kapusta duszona.
Kapustę siekamy i przesmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy pokrojona w plastry marchew , posiekana natkę pietruszki i pokrojone na kawałki pomidory. Solimy do smaku. Dolewamy wodę . Pod koniec smażenia dodajemy keczup i doprawiamy pieprzem. Zagęszczamy 1 łyżką mąki rozpuszczonej w połowie szklanki zimnej wody. Podajemy do ziemniaczków.
Urozmaicona kapusta duszona.
Mozna je zjeść jako samodzielne danie tylko z kromka chleba

Tagi:

kapusta