sylwia17

sylwia17

Szef Kuchni
[Przepisów: 36]

Przekładane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Przepis jest prosty a efekt olśniewający

Przekładane Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Przekładane

 

  • ciasto:
  • 3 szkl. mąki pszennej
  • kostka margaryny
  • 1/2 szk. cukru pudru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki kakao
  • masa serowa;
  • 1/2 kg zmielonego sera
  • 1/2 kostki margaryny
  • 3 żółtka
  • 1 szkl cukru pudru
  • budyń śmietankowy
  • piana:
  • 3 białka
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 2 łyżki kisielu
  • powidło

 

Sposób przygotowania:

Przekładane
Ciasto; Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać miękką margarynę, cukier, proszek do pieczenia oraz żółtka. Całość wyrobić. Ciasto podzielić na 3 części. 1-2 kakao a pozostałą pozostawić białą. Schłodzić przez 2- 3 godziny Masa serowa; Margarynę utrzeć z cukrem cały czas ucierając dodawać po żółtku i resztę składników. Delikatnie zamieszać Piana; Białka ubić z cukrem pudrem i dodać kisiel.Wymieszać Przygotowanie do pieczenia; ciasto białe- powidło- ciasto ciemne- masa serowa- piana- ciasto ciemne
Przekładane
Etap 1
Przekładane
Etap 2
Przekładane
Etap 3
Przekładane
Etap 4

Tagi:

sery ciasto ser