landrynka3410

landrynka3410

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Pejszi

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

.....Życze smacznego.....

Pejszi

Składniki:

Pejszi

 

Sposób przygotowania:

Pejszi
Na początek utrzeć dokładnie jajka z cukrem. Nie przerywając ucierania, kolejno wsypywać mąkę pszenną po trochu i ziemniaczaną oraz proszek do pieczenia. Masło deliktnie stopić, ostudzić i wymieszać z masą.
Przelać do formy . Owoce odsączyć z syropu. Pokroić na kawałki. Ułożyć na wierzchu ciasta. Piec w temp. 180 stopni przez 40 minut. Po upieczeniu polecam polać polewą czekoladową,toffi lub orzechową.

Tagi:

jajko jajka