jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Dania w stylu fit Hortex

Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 4

To lekkie i efektowne danie zrobisz szybko dzięki użyciu warzyw mrożonych. Tą przekąskę możesz podać na kolację jak i na przyjęcie gości!

Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą

 

  • 1x Marchewka mini Hortex
    Groszek mrożony Hortex 1 opakowanie

  • 1 szklanka komosy ryżowej trójkolorowej

  • 2 szklanki wody
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki gęstego jogurtu
  • sól, pieprz ziołowy i czarny do smaku

  • pęczek szczypiorku

  • rzeżucha do dekoracji

Sposób przygotowania:

Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą
Gotujemy komosę wg przepisu na opakowaniu. Gotujemy w oddzielnych garnkach groszek i marchewkę. Do ugotowanej komosy dodajemy jogurt,większą część groszku,przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypior (trochę pozostawiamy do dekoracji. Doprawiamy masę solą i pieprzem. Bierzemy niewielką foremkę (ring lub filiżankę) - na środku układamy łyżkę kaszy z groszkiem dookoła układamy marchewki w palisadę. Dopełniamy ring kaszą lekko ją uklepując. Wywracamy foremkę na talerz. Jeśli używamy ringu układamy go od razu na talerzu. Dekorujemy babeczki szczypiorem, groszkiem i rzeżuchą.
Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą
Gotujemy w oddzielnych garnkach groszek i marchewkę.
Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą
Do ugotowanej komosy dodajemy jogurt,większą część groszku,przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekany szczypior
Babeczki marchewkowo groszkowe z komosą
Dekorujemy babeczki szczypiorem, groszkiem i rzeżuchą.

Tagi:

marchewka